Met ons gezin met 2 tienerjongens zaten we vast aan campings met een zwembad. Ook toen we op een camping vlakbij het lago Maggiore belandden, vonden we, naast een meer met zandstrand, ook een zwembad met alles er op en er aan. Het was een geweldige vakantie met mooi weer, dus dagelijks werd een duik in het meer genomen, en af en toe in het zwembad.

Het volgende jaar wilden we in dezelfde omgeving blijven, en viel ons oog op Camping Village Conca d’Oro, aan het lago Maggiore.

Onze eerste camping mét kinderen, zónder zwembad. Het was eigenlijk een proef. Geen zwembad…wat zouden de jongens daarvan denken? Nou…Fantastisch! De camping is als een park aangelegd. Keurige lanen, mooie, groene staanplaatsen met volop mogelijkheid om op je plek te kiezen uit een plekje in de zon of de schaduw. Het sanitair is keurig, en wordt goed schoon gehouden. De camping heeft een eigen zandstrand aan het meer dat dagelijks schoongemaakt wordt. Op de camping bevinden zich 2 restaurants en een gezellige bar. De pizza’s zijn voortreffelijk en ook af te halen. Voor de avontuurlijke kampeerder wordt er regelmatig een excursie georganiseerd in de prachtige natuur waarin het lago Maggiore zich bevindt. In de directe omgeving bevinden zich plaatsen als Verbania, Baveno en het mondaine Stresa, waar de internationale jetset geniet in één van de vijfsterrenhotels.   Iets verder weg bevinden zich Turijn, Bergamo en zeker Milaan mag niet vergeten worden te bezoeken.

Kortom, met het prachtige lago Maggiore voor de deur heb je helemaal geen zwembad nodig. Wie niet naar die kampeerfabrieken wil, maar toch een mooie camping met alle faciliteiten zoekt, is Conca d’Oro een aanrader.

Bron: Concadoro.it

Meer info?
Bekijk dan de website van de camping