Kampeertips voor beginners

DE KEUZE IS GEMAAKT: WE GAAN KAMPEREN!

MAAR…WAT HEB JE EIGENLIJK ALLEMAAL NODIG EN WAT IS HANDIG?

HIERONDER 10 HANDIGE TIPS, VOOR NOG MEER PLEZIER OP DE CAMPING.

  • ER ZIJN GOEDKOPE LAMPJES OP BATTERIJEN TE KOOP MET EEN BEWEGINGSSENSOR. DIE ZIJN REUZE HANDIG ALS JE ‘S NACHTS ER EVEN UIT MOET. JE HOEFT DAN NIET NAAR DE LICHTSCHAKELAAR TE ZOEKEN, HET LAMPJE GAAT VANZELF AAN.

 

  • GEBRUIK EEN MANDJE OF KLEIN DIENBLAD VOOR DINGEN DIE JE VAAK AAN TAFEL GEBRUIKT, ZOALS SUIKER & MELK, ZOUT, PEPER, LEPELTJES, ENZ. OOK LEUK IS OM IN DE BUURT VAN DE CAMPING EEN BASILICUMPLANTJE TE KOPEN EN ER BIJ TE ZETTEN. LEKKER DOOR DE PASTA, EN HET VERSPREIDT OOK NOG EENS EEN GEUR WAAR MUGGEN EEN HEKEL AAN HEBBEN. 

 

  • REGEN IS NIET LEUK, ZEKER NIET ALS JE GROTE PLASSEN OP JE PLEK KRIJGT. GEULTJES GRAVEN ZOALS WE VROEGER DEDEN, WORDT DE CAMPINGBAAS NIET BLIJ VAN. WAT WEL KAN IS OM MET EEN LANGE HARING HER EN DER GATEN IN DE GROND TE STEKEN WAARDOOR HET WATER WEG KAN LOPEN. VAAK IS DE BOVENLAAG KEIHARD, WAARDOOR HET WATER NIET WEG KAN.

 

  • HET BESTE IS OM ALS ONDERGROND SPECIAAL TAPIJT MET GAATJES NEER TE LEGGEN, ZODAT DE GRASMAT NIET STIKT. BIJZETTENTJES HEBBEN VAAK ALLEEN EEN KUIPZEIL, MAAR DE RUIMTE TUSSEN BINNENTENT, VOORTENTJE EN BUITENTENT HEEFT VAAK GEEN BEDEKKING. DIT ZORGT VOOR OPTREKKEND VOCHT, WAARDOOR DE BINNENTENT ERG VOCHTIG KAN WORDEN. LEG ONDER DE HELE TENT EEN LAAGJE PLASTIC. GOEDKOOP AFDEKPLASTIC VAN BV. ACTIO IS DAARVOOR PRIMA. NA AFLOOP KUN JE DAT ZO IN DE PLASTIC BAK DEPONEREN.

 

  • VOCHT IS VAAK EEN PROBLEEM. VENTILEER DAAROM ZO VEEL MOGELIJK ALS HET NIET REGENT. TIJDENS ONZE SLAAP STOTEN WE OOK VEEL VOCHT AF, WAT, ZEKER IN EEN TENT, ANDERS NIET WEG KAN EN DAN CONDENS VORMT AAN HET PLAFOND. DIT IS NIET ALLEEN SCHADELIJK VOOR HET DOEK, MAAR OOK DE SLAAPPLAATS WORDT ZO KLAM EN VOCHTIG. ALTIJD VENTILEREN DUS, MAAR DENK WEL AAN DE HORRETJES!

 

  • ALS JE DE RUIMTE THUIS HEBT, ZET DAN EVEN JE KAMPEERMIDDEL OP. NIET ALLEEN OM TE KIJKEN OF ALLES NOG COMPLEET IS, MAAR OOK OM DE HANDIGHEID NA EEN LANGE WINTER WEER EVEN OP TE KRIKKEN. DAT SCHEELT EEN HOOP GEKLUNGEL OP DE CAMPING, WIE ENT DE FILMPJES NIET…

 

  • ALS JE DAN TOCH BEZIG BENT, POMP DAN GELIJK DE LUCHTBEDDEN OP. JE HEBT DAN NOG DE GELEGENHEID EVENTUELE LEKKEN TE PLAKKEN OF EEN NIEUWE TE KOPEN.

 

  • LET ER BIJ HET INPAKKEN OP DAT JE DE DINGEN DIE JE OP DE CAMPING HET EERSTE NODIG HEBT, HET LAATST INPAKT. ZO VOORKOM JE DAT JE BIJVOORBEELD JE TENT ALS EERSTE IN HEBT GEPAKT, EN DUS HEEL JE KOFFERBAK EERST LEEG MOET HALEN.

 

  • NEEM ALLEEN BOODSCHAPPEN MEE WAARVAN JE VERWACHT DAT DIE OP JE VAKANTIEBESTEMMING NIET TE KRIJGEN ZIJN, ZOALS DE BEKENDE HAGELSLAG, PINDAKAAS, KOFFIEPADS EN KOFFIECREAMER. VERDER ZAL IN DE MEESTE LANDEN ALLES WEL TE KRIJGEN ZIJN. 

 

  • NEEM VOOR DE EERSTE AVOND IETS MAKKELIJKS MEE OM TE ETEN. MEESTAL BEN JE NA EEN REIS EN DAARNA JE KAMPEERMIDDEL OPZETTEN MOE EN WIL JE GENIETEN. MAAR DAN MOET JE OOK NOG KOKEN….WIL JE NIET GELIJK JE VAKANTIEBUDGET AANSPREKEN VOOR UIT ETEN GAAN OF EEN AFHAALMAALTIJD? NEEM DAN ETEN MEE WAT SNEL KLAAR IS. EEN BLIK SOEP, EEN PAAR BROODJES, KNAKWORSTJES, ENZ ZIJN MAKKELIJK EN STAAN SNEL OP TAFEL.
Geen reactie's

Geef een reactie